Strona

wtorek, 30 sierpnia 2016

Chocolate Chip Banana Bread | Quest Nutrition

Cześć Wam! :)
Przyznaję, rzadko tu zaglądam bo trochę ze mnie leń :) ale dziś mam dla Was szybki przepis na popularny Banana Bread czyli chlebek bananowy :) będąc w Stanach zorientowałam się, że pomysł przyszedł do nas oczywiście stamtąd, można spotkać tam nawet wersję tzw. "instant" czyli gotowy produkt, do którego dodajemy kilka składników i chlebek gotowy.
Ja swój przepis zmodyfikowałam - zrobiłam wersję wysokobiałkową i dorzuciłam batonik proteinowy z Quest Nutrition - Chocolate Chip Cookie Dough :) smaków do wyboru jest wieele, więc możecie zrobić swój własny proteinowy Banana Bread z dowolnie wybranym 
batonem!






Czego potrzebujemy? | What do we need?
● 3 jajka | 3 eggs
● 3 duże banany ( im bardziej dojrzałe tym lepiej) | 3 large bananas
●60g mąki gryczanej | 60g of buckwheat flour
●30g odżywki białkowej (zamiennik: 15g mąki gryczanej i ksylitol/erytrytol) | 30g of protein powder (or 15g of buckwheat flour + xylitol/erythritol)
●15g mąki kokosowej | 15g of coconut flour
● 1 Quest Protein Bar
●50g mleka roślinnego/ zwykłego | 50g of plantbased milk/cow milk



1. Do miski wrzucamy rozdrobnione banany | Put shredded bananas into a bowl




2. Do bananów dodajemy jeden, wybranego Questa, którego blendujemy na drobne kawałeczki w blenderze. | Use the chopper or blender and chop the Quest Bar





3. Do miski przesiewamy mąkę kokosową, gryczaną i odżywkę białkową | Sift coconut flour, buckwheat flour and protein powder to the bowl





4. Dodajemy żółtka i mleko, białka wbijamy do osobnego naczynia | Add the yolks and milk, put the egg whites into another bowl




5. Miksujemy wszystkie składniki | Mix all the ingredients





6. Ubijamy białka na sztywną pianę | Just beat the egg whites now :)


7. Dodajemy trochę piany do miski i znów miksujemy | Add some whipped egg whites and mix everything again


8. Dodajemy resztę piany i mieszamy wszystko łyżką, tak by uzyskać puszystą masę | Add the rest of whipped egg whites and combine all the ingredients by using a spoon (to get it fluffy)

9. Wlewamy masę do silikonowej formy i pieczemy 30 minut w 180°C | Put everything in a silicone mold and bake 30 minutes in 350°F

Kaloryczność | Calories
1152kcal
83B/35T/127W | 83P/35F/127C

1 porcja - 1/3 całości | 1 portion (1/3 of all)
384kcal
28B/12T/42W | 28P/12F/42C

1 komentarz :

  1. Bardzo ciekawy pomysł na śniadanie. Aż sam spróbuję! ;)

    OdpowiedzUsuń